Fles rum bewaren

fles rum

In deze blog beschrijven we waarom hoe je een fles rum het best bewaart en waarom dit belangrijk is.
We hebben Libero Rum® uitgebracht om onze unieke witte rum te delen met jullie. We houden van lekker eten en drinken, momenten delen met vrienden en plezier maken. Een goede rum is hierbij de basis voor al je cocktails. Alle onderstaande punten zijn bedoeld om je te informeren over hoe je de unieke smaak van Libero in de fles houdt. Het is niet onze bedoeling om jullie geeks te maken (dat doen wij wel voor jullie).
Plezier maken, genieten van al het lekkers, samen herinneringen bovenhalen en momenten delen met je vrienden vinden wij nog belangrijker.


– Rechtop
– Koel tot kamertemperatuur
– Donker
– Gesloten
– Extra: weinig zuurstof

Rechtop:

In tegenstelling met een fles wijn (die best horizontaal wordt bewaard) laten we een fles Libero rum best rechtop staan. Dit komt doordat het hoge alcoholgehalte de natuurlijke kurk zou kunnen aantasten. Met een alcoholgehalte van 40% hebben we het gevaar dat de drank de kurk zou afbreken. Wijn daarentegen heeft een lager alcoholgehalte en zal de kurk niet afbreken, dit afhankelijk van de kwaliteit van de kurk. Sommige kurken kunnen 30 jaar tegen wijn en anderen minder lang. Lees meer over natuurlijke en synthetische kurk hier.
Door de fles rechtop te laten staan komt de kurk niet in contact met de rum en zal de kurk niet afgebroken worden.

Koel tot kamertemperatuur:

Temperatuur is één van de belangrijkste zaken die de smaak kan beïnvloeden. Ik gebruik hier bewust het woord “beïnvloeden” omdat het niet per se slecht wordt. Maar om de originele smaak van de rum in de fles te bewaren, wordt deze best koel en donker bewaard. Kamertemperatuur is aanvaardbaar en een warme plek in de zon raden we af. Zo komen we bij het volgende punt.

Donker:

Zonlicht is zoals temperatuur één van de belangrijkste zaken die de smaak kan beïnvloeden. Sommige dranken worden bewaard in een bruine donkere fles. Hierbij mag je ervan uitgaan dat dit voornamelijk gedaan wordt om het zonlicht buiten te houden. Zo wordt de drank niet slecht.
Het “slecht” worden van de drank is eerder van toepassing bij drank met een lager alcoholgehalte. Zoals hierboven beschreven, zal de smaak van de sterke drank kunnen veranderen als deze in zonlicht wordt bewaard. Bewaar daarom je fles Libero rum op een donkere plaats wanneer je er niet van drinkt, maar wees ook niet bang om deze fles op de tafel te zetten tijdens een barbecue op een zonnige dag.

Gesloten:

Sluit altijd je fles na gebruik. De geuren en smaken kunnen ontsnappen uit de fles wanneer deze lang open blijft staan.
Laat je bijvoorbeeld een glas water een lange tijd staan zal het volume water in het glas dalen. Dit geldt ook voor alcohol, het is een vloeistof die nog gemakkelijker verdampt dan water. Wanneer je een fles Libero rum open laat staan, dan zal op lange termijn de drank in de fles verdampen.
Wat dan met een bartop schenker op een fles Libero? Een schenker zie je regelmatig staan op de hals van een fles sterke drank in bars of restaurants. Dit is omdat deze fles geregeld gebruikt wordt door de bartender. Het is dus een gemakkelijkere en snellere manier om zijn klanten te bedienen. De flessen die een bartop schenker hebben zullen ook op regelmatige basis gebruikt worden en minder de kans hebben om te verdampen omdat:
1. er minder alcohol en waterdamp weg kan door de kleine diameter.
2. de drank op regelmatige basis gebruikt wordt.

Extra:

Houd de vrije ruimte, gevuld met lucht, zo klein mogelijk. Heb je een kostbare, lekkere fles rum bij je thuis staan? Misschien was je wel een van de gelukkige die onze Limited edition rum heeft kunnen bemachtigen! Houd er dan rekening mee dat veel lucht of zuurstof in de fles de smaak kan beïnvloeden. Je kan dit oplossen door de fles te vullen met CO2, N2 en argon mix. Van dit gas bestaan bussen die speciaal gemaakt zijn voor de flessen van sterke drank mee te vullen. Dit gas is zwaarder dan lucht en zal een barrière leggen tussen de atmosferische lucht en de rum. Je kan de rum ook overgieten in een kleinere fles.
Maar maak je vooral niet te druk. Geniet van een lekkere Libero rum en bewaar hem koel en donker. Zo heb je het meeste plezier van onze unieke rum.
Is je fles bijna leeg? Bestel er dan een nieuwe in onze shop of in een winkel bij jou in de buurt.
Je kan de verkooppunten hier vinden.

Blogs

Ben jij ouder dan 18?

We moeten ervoor zorgen dat je de juiste leeftijd hebt voordat je deze website betreedt