Over ons

‘Het moment waarop je je geen zorgen meer maakt’

over ons

Libero is geboren uit de verbintenis tussen twee echte levensgenieters: Vincent en Ashley. Twee jonge ondernemers verbonden door van elk moment het mooiste te willen maken, qua liefde én rum.

over ons - bruine rum

Verliefd op witte rum, bruine rum en andere dranken

De liefde voor sterke drank zit bij Vincent in de genen. Zijn overgrootvader stookte nog zelf drank tijdens de drooglegging. Vincent houdt van kwaliteitsvolle gedestilleerde dranken. Ook bij Ashley zit de liefde voor dranken, en zeker rum, in haar bloed. Ashley is half Mauritiaanse. Haar grootvader werkte op het eiland in de suikerindustrie, die een sterke link heeft met de lokale rum die er al sinds het begin van de negentiende eeuw gedestilleerd wordt.

Inhoud bewerken

Lang moesten we niet zoeken naar gemeenschappelijke hobby’s en interesses. Onze gedeelde liefde voor reizen, watersport, eten en gedistilleerde dranken konden we beide niet verbergen. Ondertussen reisden we samen de wereld rond, om te genieten van de zuiderse keukens en de daarbij horende dranken.

op zoek naar het beste

We proefden al heel wat lekkere dranken, maar een goede witte rum is zeldzaam. Zeker in de Belgische winkelrekken. Het is net een kwaliteitsvolle rum die het zuiden tot in Antwerpen kan brengen. Het was Ashley die Vincent een echte goede witte rum leerde appreciëren tijdens een bezoek aan Mauritius. Toen Vincent niet veel later leerde dat zijn favoriete whisky gerijpt wordt in rum vaten, was hij helemaal verkocht.

Na heel wat experimenten in de keuken en lange nachten van opzoekingswerk was Libero geboren. ‘Libero’ kent zijn stam in het Latijnse woord ‘liberosis’. Dit betekent: het uitkijken naar een moment waarop je je geen zorgen meer maakt, het loslaten van dingen waarover je piekert en vrij zijn. Onze levensfilosofie! Vervolgens gingen we langs bij een master blender die onze ideeën echt tot leven bracht. Samen ontwikkelden we een rum die niet zomaar een drank is.

De bruine rum

Ondertussen kwam er al een tweede, een derde en een limited edition bruine rum op de markt. We breidden onze webshop ook uit met glazen en herbruikbare rietjes. We willen niet enkel een lekkere drank maar een hele ervaring aanbieden, die duurzaam is.

Onze droom is om in heel België verkrijgbaar te zijn. Hoe fantastisch zou het zijn om onze rum tegen te komen in een exotische strandbar bij jou in de buurt?

“Met Libero willen we het zuiderse gevoel tot bij ons brengen. We willen dat een BBQ in de tuin met vrienden in België dezelfde sfeer en smaak krijgt als een heerlijke cocktail die je drinkt op een tropisch strand.”
Vincent en Ashley

Galerij

over ons

Ben jij ouder dan 18?

We moeten ervoor zorgen dat je de juiste leeftijd hebt voordat je deze website betreedt